Praktijk:

Mijn praktijk biedt vele mogelijkheden. Een deel van de praktijk is voor individuele therapie, healing en begeleiding. Een ander deel van de praktijk is voor begeleiding van groepen en tenslotte is er nog een deel voor verschillende soorten inwijdingen. Ik werk graag met volwassenen en kinderen.

 

Individuele therapie, healing en begeleiding

Je bent in mijn praktijk welkom voor individuele sessies. Of het nu gaat om het verwerken van ingrijpende trauma’s of het onderzoeken van vragen zoals: waarom zit ik niet lekker in mijn vel, waarom reageer ik toch altijd zo of hoe kan ik beter met mijn gevoeligheid omgaan. Het aantal sessies zal uiteraard altijd afhangen van de vraag en wat er al verwerkt is. Soms gaat het maar om een paar sessies en soms zijn we langer bezig.

Ik heb een opleiding gevolgd en afgerond in psychodynamisch lichaamswerk bij het Shakti-Instituut in Amsterdam, wat betekent dat ik met ademtechnieken werk zoals rebirthing, technieken uit bio-energetica en reichiaans lichaamswerk. Ik ben afgestudeerd in het werken met het innerlijk kind. Verder heb ik me verdiept in verschillende healing technieken, zoals Reiki, massage, energiewerk, opstellingen, sjamanisme enz., zodat ik nog meer mogelijkheden kan inzetten. U kunt dus ook bij mij terecht voor zacht lichaamswerk, waarbij geen grote lichamelijke inspanningen nodig zijn om tot inzicht en verwerking te komen. Ik heb gemerkt dat de laatste jaren het lichaamswerk in het algemeen juist veel zachter geworden is, we hoeven niet altijd meer zo te knokken om bij blokkades in het lichaam te komen, aandacht, aanraking en ruimte in combinatie met ademhaling kan veelal tot snelle bewustwording en heling leiden.

Waarom kiezen voor lichaamswerk? Hier op aarde hebben we nu eenmaal een lichaam en dat hebben we niet voor niets. We uiten ons met ons lichaam, we voelen met ons lichaam en ons lichaam is een plaats waar we allerlei herinneringen opslaan, zowel nare als fijne. Als we niet “lekker in ons vel” zitten of psychische en emotionele problemen hebben uit dat zich meestal in lichamelijk ongemakken of zelfs ziekten. Het lichaam is ook de plaats waar we ons eigen echte (hogere), ongekwetste zelf verstoppen als dat in de knel komt en is dus ook een portaal hiernaartoe en naar heling. Ik weet wat lichaamswerk voor mij gedaan heeft en ik ervaar het in mijn praktijk wat het voor anderen kan betekenen. Ik ben dankbaar dat ik op deze prachtige en intense manier kan bijdragen aan heling en bewustwording.

Uiteindelijk gaat het toch om bewustwording. Alleen als je bewust bent, heb je de kracht om veranderingen te omarmen en pijnlijke zaken los te laten.

 

Groepen

In onze prachtige wilde tuin is een mooie ruimte voor workshops en meditaties. Als het weer een beetje tegenzit kunnen we schuilen en verder gaan onder de tent op het terras. Het voordeel, behalve de mooie plek, is dat de workshops redelijk geprijsd kunnen zijn. Workshops geef ik hier o.a voor spirituele zelfexpressie door middel van bijvoorbeeld schilderen; Om te onderzoeken wat je passie in dit leven is en hoe je dit kunt leven; Hoe verschillende energiesystemen in jou werken en hoe je ermee kunt werken en jezelf beschermen. Of  Kijk bij de agenda voor meer informatie en of er iets voor je bijzit.

Verder bied ik de mogelijkheid om op een aantal ochtenden en avonden onder begeleiding gezamenlijk te mediteren.

Ook kan ik workshops op maat leveren. Wil je met een groep een cursus of workshop doen sta ik daarvoor open. Dan kunnen wij inhoud en locatie aanpassen aan de behoeften van de groep.

 

Inwijdingen

Een mooie manier om je leven te verdiepen, je mogelijkheden te vergroten en spiritueel te groeien kun je bereiken door het ontvangen van inwijdingen. Inwijdingen ontvang je voor jezelf en vaak ook om er iets mee te doen voor anderen. Met inwijdingen worden meestal al aanwezige mogelijkheden geactiveerd. Kanalen  kunnen worden geopend om ze te gebruiken, er worden zaden gelegd voor nieuwe mogelijkheden of herinneringen wakker gemaakt. Reiki is bijvoorbeeld een inwijding waarbij je vermogen om energie door te geven wat bij iedereen latent aanwezig is wakker gemaakt wordt en kanalen om dit te doen geopend worden. Bij de Angel light facilitator worden kanalen geopend om met aartsengelen en met engelenenergie te werken. De eerste 8 Munay-ki riten zijn van generatie op generatie Laika (Inca-ouderen en sjamanen) doorgegeven en sinds kort worden ze ook aan buitenstaanders gegeven die zich geroepen voelen om een rol te spelen om onze aarde en haar bewoners bij te staan in de aankomende moeilijke tijden van verandering. De 9de rite is pas sinds 2006 aan de Laika’s geopenbaard om door te geven in verband met 2012 en later.

Bij alle inwijding horen natuurlijk ook een map, werkboek of boekje en tijdens de dag werken we met oefeningen en instructies hoe je ermee aan de slag kunt gaan en wat je ervan kunt en mag verwachten.

Inwijdingen kunnen individueel of in kleine groepen ontvangen worden. Inwijdingen die ik geef zijn:

 

Reiki I (in groepjes van 3 tot 6 deelnemers)

Reiki II (in groepjes van 3 tot 6 deelnemers)

Reiki IIIa en 3b (individueel)

 

Angel light facilitator (vooralsnog individueel)

 

Vanaf november 2009:

Alle 9 riten van Munay-ki  (in groepjes van 4 tot 10 deelnemers)